1621095.jpg

Ihanat, amerikkalaistyyliset suklaakeksit :) Tämä on oma versioni perinteisistä chocolate chip cookieista ja Sara La Fountainin herkkumuffinsseista. Kekseihin voi laittaa joko pähkinöitä tai lempisuklaakarkkeja oman maun mukaan. Kannattaa tosin olla varovainen, näihin jää koukkuun :D

-250-300g suklaata (tummaa)
-60g voita
-2 munaa
-2dl fariinisokeria
-1,5dl vehnäjauhoja
-½ tl leivinjauhetta
-½ tl vaniliinisokeria
-suklaakarkkeja (esim. amerikan pastilleja, marianne-rakeita)

Sulata puolet suklaasta. Lisää voi sulan suklaan sekaan. Lisää sen jälkeen fariinisokeri ja sekoita. Lisää munat ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita jauhot ja vaniliinisokeri keskenään ja lisää seokseen. Murskaa loppu suklaa ja karkit paloiksi ja sekoita varovasti taikinaan. Osa paloista kannattaa jättää suuremmiksi, jotta kekseistä tulee vähän kauniimpia :) Muotoile pellille lusikalla pieniä kekoja (keksit leviävät paistuessaan tasaisiksi). Jos käytät esim. amerikan pastilleja, kannattaa katsoa, että karkit eivät ole kekojen "pohjalla", etteivät ne sula kiinni leivinpaperiin. Paista 12-15min 175 asteessa. Anna jäähtyä ja herkuttele! :)